Menú
CA

Joventut

Participació juvenil

La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Lleure educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

El Consell de Mallorca col·labora en el segon torneig nacional de debat que s’ha celebrat a Palma

El Consell de Mallorca col·labora en el segon torneig nacional de debat que s’ha celebrat a Palma

(21/10/2023)

18 equips universitaris han participat en la competició que s'ha celebrat durant dos dies a la Universitat de les Illes Balears

L’Associació de Debat balear, en col·laboració amb el Consell de Mallorca, ha celebrat a Palma el segon torneig nacional de debat acadèmic, que a més concedeix als guanyadors l’accés directe per a competir en la Lliga Espanyola de Debat Universitari, LEDU 2024, que és la competició més exigent en l’àmbit nacional. Unes jornades que s’han celebrat ahir divendres i avui dissabte a la Universitat de les Illes Balears i on hi han estat presents el conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Antoni Fuster, i la directora insular de Joventut i Participació, Alícia Vinaixa. 

La competició ha comptat amb setze equips universitaris peninsulars, un de Canàries i el balear, que han debatut si la societat està suficientment protegida enfront de la corrupció. 

El conseller de Presidència, Antoni Fuster, ha destacat que “és important col·laborar en iniciatives com aquesta, on els joves, no només són els protagonistes, sinó que a més prenen la iniciativa i es preocupen de crear i d’obrir nous camins. Ha estat molt enriquidor veure com els joves, els líders del futur, estan disposats a sortir de la zona de confort i afrontar el món des d'una visió valenta i compromesa”.

Per la seva banda, la directora insular de Joventut i Participació, Alícia Vinaixa, ha destacat que “pensar, raonar, argumentar, rebatre… són capacitats que el debat permet desenvolupar al màxim i fomentar aquest esperit crític, que és imprescindible en la societat avui dia”.