Menú
CA

Joventut

Participació juvenil

La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Lleure educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

Les entitats juvenils i de voluntariat de Mallorca ja tenen un servei d’assessorament jurídic i fiscal gratuït 

Les entitats juvenils i de voluntariat de Mallorca ja tenen un servei d’assessorament jurídic i fiscal gratuït 

(22/06/2021)

El Consell dona així resposta a una necessitat bàsica del teixit associatiu, que sovint es troba amb dubtes i consultes en temes legals i econòmics

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Participació i Joventut, ha posat en marxa un servei d'assessorament legal i fiscal per a les entitats juvenils i de voluntariat de Mallorca. Aquesta iniciativa sorgeix en haver detectat que hi havia necessitat d’una prestació com aquesta.

L’objectiu és donar resposta als dubtes i consultes que les entitats tenen en temes jurídics, econòmics i fiscals, com ara assegurances, tributs, declaració d'utilitat pública, modificació d'estatuts, canvis de junta directiva, etc.

Està dirigit prioritàriament a les entitats juvenils (que han d’estar inscrites en el Cens del Consell de Mallorca) i a les entitats de voluntariat de Mallorca, però també hi poden optar les agrupacions que es vulguin constituir en associacions i les associacions que es vulguin constituir en entitats de voluntariat.
 
Les entitats interessades han d’enviar un correu a  voluntariat@conselldemallorca.net amb la consulta i a partir d’aquí, si es compleixen els requisits, s’inicien els tràmits d’assessoria.