Menú
CA

Joventut

Participació juvenil

La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Lleure educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

El Consell inicia el pagament d’un milió d’euros als beneficiaris dels ajuts destinats a l'emancipació juvenil

El Consell inicia el pagament d’un milió d’euros als beneficiaris dels ajuts destinats a l'emancipació juvenil

(23/05/2023)

El Consell Executiu ha aprovat també iniciar els tràmits per fer efectiu el pagament de la segona remesa de les ajudes impulsades pel departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha informat avui que el Servei Insular de Joventut ha iniciat el pagament de les ajudes als beneficiaris de la primera remesa del Bo d'Emancipació. En total, el departament ha començat a abonar els 1.200 euros als primers 833 joves adjudicataris d'aquesta línia d'ajudes destinada a impulsar i afavorir l'emancipació de la gent més jove.

Aquests ajuts es gestionen des del Servei Insular de Joventut (adscrit al departament que dirigeix Alzamora) i han estat concebuts amb la intenció d'alleugerir la càrrega que suposa per a la població més jove iniciar un projecte de vida personal. L'ajuda té com a finalitat mitigar una de les casuístiques principals de l'exclusió juvenil com és la pressió dels costos excessius de l'habitatge mitjançant un ingrés de fins a 1.200 € (100 €/mes) destinats a sufragar les despeses corrents.

El conseller Alzamora també ha informat que de manera paral·lela a l'inici del pagament del primer milió d'euros, el Consell Executiu ha donat avui llum verd als tràmits administratius necessaris per poder ampliar el crèdit i ampliar l'abast de les ajudes.