CA

Multiaventures Jove de 18 a 30 anys

Més informació

Campaments d'estiu a La Victòria 2025

Més informació

Participació juvenil

La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Lleure educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

El Consell de Mallorca clou amb èxit el programa «Salut Mental en la Joventut»

El Consell de Mallorca clou amb èxit el programa «Salut Mental en la Joventut»

(19/06/2025)

  • Departament de Presidència

Prop de 1.000 persones han participat en aquest cicle de nou conferències adreçades a famílies i professionals, amb la intervenció d’una trentena d’especialistes en salut emocional i adolescència

El Consell de Mallorca ha tancat amb èxit el programa «Salut Mental en la Joventut», una iniciativa pionera impulsada per la Direcció Insular de Joventut amb l’objectiu de donar suport als adults que acompanyen els joves en el seu dia a dia: famílies, docents, professionals de l’àmbit sanitari, esportiu i social.

Durant nou mesos consecutius, el Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) ha acollit aquest cicle de conferències en què s’han abordat algunes de les problemàtiques més rellevants que afecten la salut emocional de la joventut mallorquina. 

El programa ha comptat amb un total de nou sessions, celebrades entre els mesos d’octubre de 2024 i juny de 2025, amb una participació acumulada de prop de 1.000 persones. En total, han intervingut una trentena de professionals especialitzats, provinents d’entitats de referència com Projecte Home, Creu Roja, ANAR, Educaclown, el Col·legi Oficial de Psicologia, l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, serveis propis del Consell de Mallorca i els cossos i forces de seguretat, entre d’altres. 

El conseller de Presidència, Antoni Fuster, ha destacat que «la implicació de les persones assistents, la col·laboració activa d’entitats i professionals, i la consolidació d’aquestes conferències com espai de formació i sensibilització han estat factors clau per a l’èxit del cicle».

En aquest sentit, l’àrea de Joventut del Consell estudia ja la continuïtat d’aquesta línia de treball per als propers anys, amb l’objectiu de reforçar la prevenció i el benestar emocional de la joventut des d’una perspectiva participativa.  

Les conferències han estat concebudes per oferir eines útils i concretes a les persones adultes amb responsabilitat educativa o social amb adolescents i joves. Els continguts s’han centrat en aspectes clau com l’autoestima i la seguretat personal, la gestió de les emocions, els límits i les normes en l’educació, el consum de substàncies i les addiccions, l’ús de pantalles i xarxes socials, el ciberassetjament, els trastorns de la conducta alimentària, la soledat no desitjada i els trastorns de conducta en adolescents.