Participació juvenil
La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat.
Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.
Coordinació municipal
El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.
En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.
Lleure educatiu
L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci.
Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.
El Consell de Mallorca presenta el programa «Salut Mental en la Joventut»
(03/10/2024)
- Departament de Presidència
La institució insular crea per primera vegada una iniciativa centrada en el benestar emocional dels joves adreçada als adults que els acompanyen
El Consell de Mallorca crea per primera vegada una iniciativa adreçada a l'atenció del benestar emocional dels joves. El conseller de Presidència, Antoni Fuster, acompanyat de la directora insular de Joventut, Carmen Ripoll, ha presentat el programa «Salut Mental en la Joventut», un cicle de nou conferències que ofereix eines i estratègies pràctiques als adults que acompanyen als joves en el seu desenvolupament: familiars, professors, professionals de l'àmbit sanitari, esportiu o educatiu...
Antoni Fuster ha explicat que «anteriorment, el Departament de Joventut mai havia presentat una proposta directa per tractar la salut mental». Fuster ha afegit que «es tracta de formar un espai de reflexió on debatre les problemàtiques actuals a les quals s'enfronten els joves i així, saber escoltar, detectar i actuar». També, destaca que «és una oportunitat per conèixer opinions expertes que permeten un acompanyament de qualitat i la detecció de situacions de risc».
Els fòrums seran impartits al Col·legi Oficial de Metges de les Balears per psicòlegs, psiquiatres, terapeutes i professionals d'entitats com: Projecte Home, Creu Roja, Educaclown, Deixalles, Fundació ANAR, Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l'Adolescència (IBSMIA), Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears, Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), Policia Nacional, Guàrdia Civil, Institut Carbonell i l’empresa Energy.
Els temes que es tractaran en les ponències són l'autoestima, la intel·ligència emocional, la importància dels límits en educació, el consum de substàncies i altres addiccions, la ciberseguretat i xarxes socials, assetjament i ciberassetjament, problemes d'alimentació i la imatge, la solitud no desitjada i els trastorns de conducta en adolescents. A més de la ponència, cada conferència oferirà la possibilitat d’exposar i compartir els dubtes entre els assistents.
El Consell de Mallorca ja ha obert el termini d'inscripció per a la primera conferència «Autoestima» en la qual col·laboren Educaclown, el Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears i l'Institut Carbonell. Fins a un total 120 persones podran inscriure's a cadascuna de les conferències de forma totalment gratuïta en el formulari habilitat a la web del Consell de Mallorca a mesura que es vagin obrint els terminis.
Conferències al Col·legi de Metges de les Illes Balears de 18.00 h a 19.45 h:
16 d'octubre. «Autoestima»
20 de novembre. «Intel·ligència emocional»
19 de desembre. «La importància dels límits en l'educació»
16 de gener. «Consum de substàncies i altres addiccions»
19 de febrer. «Ciberseguretat i Xarxes Socials»
19 de març. «Assetjament i ciberassetjament»
9 d'abril. «Problemes amb l'alimentació vs imatge»
14 de maig. «La societat no desitjada. Quan la socialització és un repte»
18 de juny. «Trastorns de conducta en adolescents»