Participació juvenil
La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat.
Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.
Coordinació municipal
El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.
En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.
Lleure educatiu
L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci.
Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.
El Consell de Mallorca centra la segona conferència de «Salut Mental en la Joventut»en la intel·ligència emocional
El Consell de Mallorca centra la segona conferència de «Salut Mental en la Joventut»en la intel·ligència emocional
(20/11/2024)
- Departament de Presidència
L’objectiu principal de la sessió ha estat proporcionar eines als adults per acompanyar els joves en la seva gestió emocional, fomentar l’empatia i millorar la comunicació en el seu dia a dia.
El Consell de Mallorca ha celebrat la segona conferència del programa «Salut Mental en la Joventut», centrada en la intel·ligència emocional. L’acte, que ha tingut lloc al Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears, ha comptat amb la participació de professionals de prestigi que han abordat aquesta temàtica des de diverses perspectives. L’objectiu principal de la sessió ha estat proporcionar eines als adults per acompanyar els joves en la seva gestió emocional, fomentar l’empatia i millorar la comunicació en el seu dia a dia.
La ponència ha estat impartida per Carmen Medina, coordinadora de Serveis de Salut Mental a Deixalles Calvià, Xisca Buades Fortuny, terapeuta emocional i coach a Educaclown, i José Carbonell, psiquiatra a l’Institut Carbonell. Durant la sessió, els professionals han abordat qüestions com la identificació i gestió de les emocions, les estratègies per afrontar la pressió social i la necessitat de desenvolupar habilitats emocionals per millorar les relacions i el benestar juvenil. La combinació de ponències teòriques i activitats pràctiques ha permès als assistents reflexionar i adquirir recursos aplicables a situacions quotidianes.
La directora insular de Joventut i Participació, Carmen Ripoll, ha destacat la importància d’aquest programa per a la salut emocional dels joves i el seu impacte positiu en la societat: «Aquestes conferències són molt més que formació; són espais de reflexió i debat que ens permeten abordar problemàtiques crucials i dotar les famílies, tutors i professionals de recursos per acompanyar els joves. La intel·ligència emocional és una eina fonamental per ajudar-los a enfrontar els reptes de la vida, i la gran participació d’avui ens reafirma en la necessitat de continuar amb iniciatives com aquesta».
El programa «Salut Mental en la Joventut» continuarà en els pròxims mesos amb un calendari de conferències que tractaran altres temàtiques essencials:
- 19 de desembre: La importància dels límits en l’educació.
- 16 de gener: Consum de substàncies i altres addiccions.
- 19 de febrer: Ciberseguretat i xarxes socials.
- 19 de març: Assetjament i ciberassetjament.
- 9 d'abril: Problemes amb l'alimentació vs. imatge corporal.
- 14 de maig: La soledat no desitjada.
- 18 de juny: Trastorns de conducta en adolescents.