Menú
CA

Joventut

Participació juvenil

La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Lleure educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

Èxit de participació en el primer viatge a la neu organitzat pel Consell de Mallorca

Èxit de participació en el primer viatge a la neu organitzat pel Consell de Mallorca

(23/02/2024)

La iniciativa subvencionada en un 70 % per la institució insular ha rebut 442 sol·licituds de joves d’entre 18 i 25 anys

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Joventut i Participació, ha organitzat un viatge a la neu adreçat a joves d’entre 18 i 25 anys (ambdós inclosos) que siguin residents a Mallorca. 

Els assistents viatjaran aquest diumenge a Grandvalira — Pas de la Casa (Andorra) on passaran sis dies i cinc nits fins a l'1 de març. El Consell de Mallorca ha subvencionat el 70 % del cost total d'experiència, així el preu final són 303 euros en el qual s'inclou els vols, el transport, l'allotjament amb pensió completa, el lloguer de l'equipament, el forfet, classes d'esquí, activitats d'oci i l'assegurança. 

La institució insular ha rebut 442 sol·licituds durant el termini de preinscripció per ocupar les 61 places disponibles. La selecció, entre els que complien els requisits d'edat i residència, s’ha fet per sorteig públic amb l’objectiu d’oferir les mateixes possibilitats a tothom. Una vegada la persona seleccionada ha realitzat la part que li pertoca del pagament, s'ha duit a terme l'adjudicació definitiva de la plaça. 

La directora insular de Joventut i Participació, Alicia Vinaixa, ha destacat la importància d’ «establir espais en els quals es pugui practicar un oci saludable i impulsar valors com la participació». De la mateixa manera, ha explicat que «aquest tipus d'experiències permeten fomentar noves relacions socials entre joves». 

Vinaixa ha qualificat d'èxit l'acolliment del projecte pilot perquè «demostra que el jovent té ganes de tenir oportunitats que proporcionin nous estímuls en entorns diferents».