Menú
CA

Joventut

Participació juvenil

La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Lleure educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

El conseller de Presidència rep el ramader mallorquí guardonat amb el premi honorífic nacional de joventut

El conseller de Presidència rep el ramader mallorquí guardonat amb el premi honorífic nacional de joventut

(21/08/2023)

L’Institut de la Joventut d’Espanya ha premiat Toni Seguí Villalonga en la categoria de medi ambient

El conseller de Presidència, Toni Fuster, acompanyat de la directora insular de Joventut, Alicia Vinaixa, ha rebut avui al Palau Reial el jove ramader, Toni Seguí Villalonga, guardonat amb el premi honorífic en la categoria de medi ambient de l’Institut de la Joventut d’Espanya (INJUVE). 

Durant la trobada, Fuster s’ha interessat per la tasca del jove ramader que va començar a treballar amb 19 anys i que forma part de la cinquena generació d’una família dedicada al sector primari. En concret, a l’explotació Son Jover SAT, a Inca. A l’actualitat, Toni Seguí Villalonga programa cultius de fruita seca, pastures i hortalisses; així com maneja els ramats d’oví de llet, oví de carn i de cabrit de llet. 

L’INJUVE va atorgar els Premis de Joventut d’enguany el passat 14 de juliol. Cooperatives Agroalimentàries va presentar la candidatura de Toni Seguí Villalonga, nascut el 1994 a la capital des Raiguer. 

El conseller de Presidència destaca que el jove ramader mallorquí hagi obtingut un reconeixement d’àmbit nacional, ja que «el sector necessita exemples com aquest per pal·liar la manca de relleu generacional, el repte principal de l’àmbit agroalimentari, així com el de la rendibilitat de les explotacions i la sostenibilitat medi ambiental ».