Menú
CA

Joventut

Participació juvenil

La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Lleure educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

El Consell posa a disposició de les entitats juvenils de Mallorca 240.000 euros en subvencions

El Consell posa a disposició de les entitats juvenils de Mallorca 240.000 euros en subvencions

(18/02/2022)

Les entitats amb alta presència territorial poden sol·licitar fins a 18.000 euros, una quantia mai assolida abans.

Les entitats inscrites al Cens Insular d’entitats juvenils del Consell de Mallorca ja poden sol·licitar una ajuda per aquest 2022 a la institució insular. El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) ha publicat la convocatòria, que està dotada amb 240.000 euros per subvencionar les despeses corrents i de personal dels programes, plans generals d’acció associativa o projectes d’actuació que s’executin a l’illa fins al 31 d’agost de 2022. Aquesta dotació supera en 40.000 euros la de 2021.

La convocatòria està dirigida a dos tipus d’entitats. Per una banda, se’n poden beneficiar entitats juvenils presents a cinc o més municipis a través de seus o delegacions, o bé que desenvolupin actuacions d’àmbit insular o que afectin a un mínim de cinc municipis. Aquestes entitats opten a un màxim 18.000 euros, una quantia que el Consell de Mallorca mai no havia atorgat a l’àmbit associatiu juvenil. Per altra banda, aquelles entitats juvenils que no estiguin presents a cinc municipis poden demanar una ajuda de fins a 7.500 euros. 

Aquestes xifres superen en tots els casos les quanties atorgades en anys anteriors, ja que el màxim d’ajut econòmic en les convocatòries passades era de 7.500 euros.

Les subvencions cobriran les despeses d’actuacions, projectes i programes que desenvolupin les entitats juvenils i prestadores de serveis a la joventut per assolir els seus objectius, amb especial rellevància per a la promoció de la solidaritat, la tolerància i el respecte mutu; la prevenció de qualsevol tipus de discriminació; el desenvolupament personal i social; i les accions adreçades a col·lectius juvenils en risc d'exclusió i per a reforçar les relacions intergeneracionals.

Les entitats interessades han de sol·licitar l’ajut a través de la Seu Electrònica del Consell fins al 18 de març de 2022.