Participació juvenil
La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat.
Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.
Coordinació municipal
El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.
En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.
Lleure educatiu
L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci.
Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.
El Consell de Mallorca inicia les trobades «De tu a tu» amb el president Galmés i joves universitaris del CESAG
El Consell de Mallorca inicia les trobades «De tu a tu» amb el president Galmés i joves universitaris del CESAG
(03/04/2025)
- Comunicació i Premsa
El president Llorenç Galmés inaugura un nou cicle de trobades amb col·lectius de la societat mallorquina per escoltar, compartir i obrir les portes de la institució insular a la ciutadania
El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha iniciat el nou cicle de trobades «De tu a tu», una iniciativa que té com a objectiu acostar la institució insular a la ciutadania, a través de trobades directes amb diferents col·lectius de la societat mallorquina.
La primera trobada ha tengut lloc aquest matí al Palau del Consell, seu del Consell de Mallorca, i ha comptat amb la participació de 35 estudiants universitaris del Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez (CESAG), que cursen estudis de Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat. Durant la visita, el president ha exercit d’amfitrió i ha guiat els joves per les dependències de l’edifici, explicant el funcionament de la institució insular.
Un dels moments més destacats de la jornada ha estat quan s’ha fet un simulacre de ple, en què els estudiants han pogut experimentar de primera mà com funciona una sessió plenària, assumir diferents rols institucionals i debatre temes d’actualitat. A més, durant el Ple, tots ells han tengut l’oportunitat de formular preguntes al president del Consell sobre aquells temes que consideren importants i han generat un espai de diàleg obert i participatiu.
Llorenç Galmés ha destacat que aquestes trobades «són una manera directa de conèixer què pensa i què necessita la ciutadania, especialment els més joves, que tenen molt a aportar. Obrir el Consell de Mallorca i escoltar és fonamental per continuar construint una institució propera, útil i compromesa amb el benestar de tots els mallorquins i mallorquines.»
En aquesta primera trobada, l’objectiu ha estat escoltar les inquietuds i propostes dels joves vinculats al món de la comunicació i conèixer-ne la visió sobre el paper de les institucions, els mitjans i la participació ciutadana.
La institució insular donarà continuïtat a aquest format de diàleg proper i participatiu amb diferents sectors de la societat. Està previst que pròximament es facin noves sessions «De tu a tu» amb altres col·lectius, com ara la gent gran, amb l’objectiu d’escoltar de primera mà les seves propostes i necessitats.