Menú
CA

Joventut

Participació juvenil

La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Lleure educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

El Consell de Mallorca col·labora amb la Creu Roja en la promoció de projectes de joventut i el foment de la participació

El Consell de Mallorca col·labora amb la Creu Roja en la promoció de projectes de joventut i el foment de la participació

(26/07/2021)

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el director insular de Participació i Joventut, Àlex Segura, s’han reunit amb la coordinadora autonòmica de la Creu Roja, Juana Lozano i amb la responsable autonòmica de la Creu Roja Joventut, Emelinda Guirao, a la seu de l’entitat juvenil a Palma. La trobada ha servit per conèixer de primera mà els projectes que s’hi desenvolupen a favor de la joventut i la participació ciutadana. 

Precisament, el Consell ha concedit diverses subvencions a la Creu Roja aquest 2021 per tal de contribuir al manteniment dels seus projectes de voluntariat i joventut. Per una banda, els projectes beneficiats de la Creu Roja en l’àmbit del voluntariat són SUMEN i «Noves formes de participació voluntària» que té com a objectiu fomentar l’activitat voluntària en la nostra societat, així com crear noves formes de voluntariat.

Per altra banda, la secció de Joventut de la Creu Roja a les Illes ha rebut ajut econòmic del Consell per al desenvolupament de l’escola d’estiu, que els representants de la institució insular han pogut visitar. Es tracta d’una activitat que genera espais d’oci i temps lliure per als nins i nines de famílies desfavorides que no poden cobrir el cost de l’activitat, amb l’objectiu de normalitzar l’oci durant l’estiu dels infants.

Enguany, és el cinquè estiu que la Creu Roja organitza l’activitat d’oci i temps lliure al CEIP Felip Bauçà i compta amb la participació de 81 nins i nines.

Subvencions 2021 de Participació i Joventut

«Les subvencions que atorgam anualment des del Consell tenen com a finalitat enfortir el teixit associatiu de Mallorca, ja sigui ajudant a cobrir les despeses de manteniment de les entitats com ajudant a consolidar projectes i activitats que beneficien la infància i la joventut. Ara fa pràcticament un any i mig que la covid-19 va arribar a les nostres vides i va provocar una situació social en què la intervenció d’entitats com la Creu Roja ha estat molt necessària. Per tant, el suport institucional no podia faltar», ha explicat el conseller Alzamora.

El pressupost del Consell de Mallorca per subvencionar actuacions a favor de la joventut, la participació ciutadana i el voluntariat d’entitats de l’illa ha estat de 260.000 euros aquest 2021, i ha beneficiat una cinquantena d’associacions.