Participació juvenil
La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat.
Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.
Coordinació municipal
El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.
En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.
Lleure educatiu
L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci.
Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.
Aforament complet en la primera conferència del programa «Salut mental en la joventut» impulsat pel Consell de Mallorca
Aforament complet en la primera conferència del programa «Salut mental en la joventut» impulsat pel Consell de Mallorca
(16/10/2024)
- Departament de Presidència
La institució insular inaugura la iniciativa amb ponents d’Educaclown, del Col·legi Oficial de Psicologia i de l’Institut Carbonell per tractar la problemàtica de l’autoestima en els joves
El Consell de Mallorca ha iniciat el programa «Salut mental en la joventut» amb una conferència sobre l’autoestima, a càrrec de Xisca Buades d’Educaclown, Shannon de Jesús del Col·legi Oficial de Psicologia de les Balears i José Carbonell de l’Institut Carbonell. La iniciativa, composta per nou fòrums centrats en el benestar emocional dels joves, s’adreça als adults que els acompanyen en el seu desenvolupament: familiars, professors, professionals de l’àmbit sanitari, esportiu, educatiu…
El conseller de Presidència, Antoni Fuster, ha destacat que és «la primera vegada que el Departament de Joventut presenta una proposta per tractar la salut mental dels joves amb aquelles persones que els acompanyen en el seu dia a dia». Així mateix, ha celebrat «la gran acollida del programa, ja que en pocs dies de l’obertura del termini d’inscripció es va completar l’aforament, un fet que demostra l'interès dels mallorquins per conèixer els reptes als quals s’enfronten els joves i com actuar davant aquests».
La sala habilitada pel Col·legi de Metges de les Illes Balears disposa de 120 places i la institució insular ha habilitat una llista a causa de la gran demanda. Fuster ha animat a participar en les conferències següents «que tracten temes essencials com la ciberseguretat, l’assetjament o els límits en l’educació».
En aquesta primera conferència, la psicòloga Shannon de Jesús ha parlat des de la seva pròpia experiència, ja que com «treball a secundària veig diàriament les seves preocupacions». La terapeuta, Xisca Buades ha subratllat que «tot i que l’etapa de l’adolescència pot resultar convulsa, és important poder deixar de veure-la com una època temuda i començar a mirar-la amb la mateixa il·lusió que es mira la infantesa». D’altra banda, el psiquiatre José Carbonell ha analitzat les conseqüències derivades dels problemes d’autoestima i el desenvolupament de trastorns d’ansietat, estat d’ànim o alimentació.
Pròximes conferències:
20 de novembre. «Intel·ligència emocional»
19 de desembre. «La importància dels límits en l’educació»
16 de gener. «Consum de substàncies i altres addiccions»
19 de febrer. «Ciberseguretat i xarxes socials»
19 de març. «Assetjament i ciberassetjament»
9 d’abril. «Problemes amb l’alimentació vs. imatge»
14 de maig. «La soledat no desitjada. Quan la socialització és un repte»
18 de juny. «Trastorns de conducta en adolescents»