Menú
CA

Joventut

Participació juvenil

La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Lleure educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

Presentat l'Anuari de la joventut 2020, centrat en la covid-19, la comunicació digital i la responsabilitat

Presentat l'Anuari de la joventut 2020, centrat en la covid-19, la comunicació digital i la responsabilitat

(04/12/2020)

L’Anuari de la joventut de les Illes Balears 2020, fruit de la col·laboració interinstitucional, tracta enguany la situació del jovent en temps de covid (escenaris de vulnerabilitat i iniciatives existents), la comunicació digital, la generació de la responsabilitat en l´ús de les noves tecnologies i la participació activa. 

Podeu consultar l'Anuari de la joventut de les Illes Balears 2020 aquí

La publicació compta amb 20 articles distribuïts en quatre apartats: (a) indicadors, (b) iniciatives de les administracions i de la societat civil, (c) estudis i debats actuals, i (d) monogràfic.

Hi han participat 46 autores i autors de diverses institucions públiques i entitats de la societat civil com són el Centre d’Informació Jove de Sóller, l’Àrea de Joventut Municipal de l’Ajuntament de Llucmajor, el Centre d’Informació Jove de Son Servera, el Casal de Joves del Consell Insular de Formentera, Comissions Obreres Illes Balears, l’Institut per a la Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Calvià, la Fundació Mallorca Integra, el Consell de la Joventut de les Illes Balears, l’Associació LGTBI Ben Amics, la Fundació Triangle Jove, Amadip Esment Fundació i IBJOVE.

L’Anuari de la joventut és una iniciativa de la Conselleria d’Afers Socials i Esports (Direcció General d’Infància, Joventut i Famílies / IBJOVE) del Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca (Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local / Direcció Insular de Participació i Joventut,), la Fundació Guillem Cifre de Colonya de la Caixa d’Estalvis de Pollença, «Colonya», i la Universitat de les Illes Balears (Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social).

La imatge de portada d’enguany és de José Ángel Gómez Escamilla, «Engranatge social», còmic finalista del certamen ArtJove 2019.