Menú
CA

Joventut

Participació juvenil

La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Lleure educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

El Consell fomenta els serveis locals de Joventut a 32 municipis

El Consell fomenta els serveis locals de Joventut a 32 municipis

(27/10/2020)

La institució insular reparteix 220.500 euros.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, s'han trobat amb representants de 31 ajuntaments i de l'Entitat Local Municipal de Palmanyola per signar convenis de col•laboració en matèria de joventut, a partir dels quals la institució insular els repartirà 220.562,09 euros.

En el marc de les seves competències, el Consell atorga cada any ajudes a ajuntaments i entitats de lleure per impulsar les polítiques de joventut municipals i per afavorir aquestes entitats. Per això, avui 32 representants de municipis de menys de 20.000 habitants s'han citat a Palau Reial.

Tal com ha explicat la presidenta Cladera, els ajuts "serviran perquè es duguin a terme, a l’àmbit local, programes o campanyes dels serveis de dinamització i informació juvenil en un moment en què és molt important no deixar de banda les persones joves de la nostra illa". Per assegurar que aquestes actuacions es facin, "enguany concedim el 100% de bestreta als consistoris   i els avancem el finançament".

Els doblers s’atorguen segons el nombre de població juvenil:  aquells municipis amb l’índex de població juvenil més alt poden obtenir fins a 9.000 euros, mentre que un altre grup de municipis optaran a 7.200 euros i, els que menys població juvenil tenen, a 6.150.

Per la seva banda, el conseller Alzamora ha assenyalat que "beneficiam els serveis de Joventut consolidats de municipis amb una llarga trajectòria en dinamització juvenil, com Algaida, Costitx o Sencelles. Alhora, hem facilitat que municipis que no en tenien els posin en marxa, com és el cas d’Alaró o Montuïri".

Per accedir a les subvencions de Joventut per als Ajuntaments, feu clic aquí